Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 701g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 281g1962kcal1.8g0g221.1g0g
Mineraalisuola keskiarvo 4.5g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 456g1564kcal46.5g319.1g5.5g16g
Kananmuna kuoreton 463g660kcal57.9g1.4g47.4g0g
Sokeri 224g911kcal0g224.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5.6g20kcal0.2g4.5g0.2g0g
Rypsiöljy 98g868kcal0g0g98.2g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 267g2344kcal1.6g1.1g263.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g16662kcal216g1100.6g1272.6g32g
Valittu annoskoko2500g8331kcal108g550.3g636.3g16g
Annoskoko puolitettuna1250g4166kcal54g275.2g318.2g8g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=289632