Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)266g72kcal3.5g12.8g0.5g4.5g
Vesi, vesijohtovesi 626g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 391g268kcal1.2g2.3g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g313g1070kcal21.6g244.1g1.3g4.1g
Oliiviöljy 22g194kcal0g0g21.9g0g
Voi 22g159kcal0.3g0.1g17.8g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g44g26kcal1.1g2.2g3.1g0.4g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g282g85kcal2.8g11.3g0.8g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g535g642kcal117.7g4.8g18.7g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5031kcal296.4g555.2g128.2g23.4g
Valittu annoskoko2500g2516kcal148.2g277.6g64.1g11.7g
Annoskoko puolitettuna1250g1258kcal74.1g138.8g32.1g5.9g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876