Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi984g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 69g228kcal5.7g44.4g1.4g6.3g
Kaurahiutale 79g294kcal11.4g44.8g5.7g7.9g
Perunamuusi344g274kcal5.5g41.7g9.3g2.8g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g22g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5.9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 24g96kcal0g23.6g0g0g
Rypsiöljy 89g783kcal0g0g88.5g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g551g1845kcal66.1g363.5g13.2g45.2g
Vehnäjauho puolikarkea 315g1080kcal32.1g220.3g3.8g11g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g20g62kcal2.6g12g0.5g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9322kcal246.8g1500.6g244.8g151.2g
Valittu annoskoko2500g4661kcal123.4g750.3g122.4g75.6g
Annoskoko puolitettuna1250g2331kcal61.7g375.2g61.2g37.8g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941