Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton36g7.5kcal0.1g0.6g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)357g589kcal10.7g14.3g53.5g0g
Valkoviini kuiva 178g122kcal0.6g1.1g0g0g
Valkosipuli 18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g1071g385kcal9.6g79.2g3.2g37.5g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g36g321kcal0g0g35.7g0g
Mustapippuri 1.8g5kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Broileri rintafile,maustamaton803g828kcal185.5g0.1g8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4555kcal416.2g197.8g201.2g76.8g
Valittu annoskoko2500g2278kcal208.1g98.9g100.6g38.4g
Annoskoko puolitettuna1250g1139kcal104.1g49.5g50.3g19.2g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012