Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 98g324kcal0.5g79.3g0g0g
Suola, annos 3g4.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.3g9kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Tankoparsa, vihreä818g98kcal10.6g9.8g1.6g28.6g
Parsa 818g127kcal10.5g9.8g1.6g12.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g164g44kcal2.1g7.9g0.3g2.8g
Miniluumutomaatti, annos 250g409g82kcal2.5g13.5g1.2g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g4.9g1kcal0g0.3g0g0g
Rypsiöljy 16g145kcal0g0g16.4g0g
Ruohosipuli, tuore164g44kcal2.3g6.2g1g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1749kcal57.8g256.2g44.4g92.8g
Valittu annoskoko2500g874kcal28.9g128.1g22.2g46.4g
Annoskoko puolitettuna1250g437kcal14.5g64.1g11.1g23.2g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.1g0.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346