Mexicolainen siika cheviche (Kevennys)

300g Siikaa filettä, mahdollisimman tuoretta
1kpl Vihreä chili
1kpl Punainen chili
200g Luumutomaattia
30g Punasipulia
50g Ruohosipulia
10g Limen kuorta
20g Limen mehua
5g Suolaa
1g Mustapippuria
5g Korianteria, tuoretta

Puhdista siikafileet ruodoista ja fileoi nahattomaksi.

Leikkaa fileet ohueksi suikaleeksi, tulitikku on hyvä koko esimerkki.

Laita nyt filesuikaleet astiaan ja puristan yhden limen mehu joukkoon.

Sekoita hyvin ja laita kylmään n. 20minuutiksi.

Nyt puhdista chileistä siemenet ja kuutioi pieneksi.

Leikkaa punasipuli pieneksi silpuksi, luumutomaatit viipaleiksi ja ruohosipuli silpuksi.

Yhdistä sipulit, tomaatit, kala, limen kuori ja korianteri.

Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Anna makujen tasaantua 30min.

Tarjoile hyvän ruis-chiabatan kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 167 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Siika 1126g1129kcal193.6g0g38.7g0g
Chili paprika punainen169g68kcal3.4g15.2g0g0g
Luumutomaatti pirkka, 83g751g150kcal4.5g28.5g2.3g45g
Punasipuli, kuorittu, 100g113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Ruohosipuli, tuore188g51kcal2.6g7.1g1.1g2.1g
Lime, kuorittu, annos 50g113g41kcal0.7g2.5g1.2g3.2g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.8g11kcal0.4g1.4g0.1g1g
Korianteri, tuore, annos 20g19g3.8kcal0.4g0.8g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2966kcal414.2g121.8g87.4g107.6g
Valittu annoskoko2500g1483kcal207.1g60.9g43.7g53.8g
Annoskoko puolitettuna1250g742kcal103.6g30.5g21.9g26.9g
Arvot/100g100g59kcal8.3g2.4g1.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=297521