Kiinalainen riisi

1. Keitä riisi: Kuumenna voi kattilassa ja lisää sekaan riisi.

Sekoita pari minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.

Lisää vesi ja 1tl suolaa.

Keitä riisiä 15 minuuttia.

2. Keitä herneitä suolatussa vedessä 5 minuuttia ja valuta niistä sen jälkeen vesi.

3. Kuori inkivääri ja hienonna hyvin.

Kuori ja murskaa valkosipuli.

Suikaloi sipuli ja kiinankaali.

4. Kuumennöljy paistinpannussa ja kypsennä siinä sipulia, valkosipulia ja inkivääriä noin 5 minuuttia.

Sekoita koko ajan.

5. Lisää suikaloitu kiinankaali paistinpannuun.

Kypsennä suikaleita muutama minuutti kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

6. Kaada pannuun ensin riisi, neste ja soijakastike.

Sitten lisää katkaravut ja herneet.

Sekoita ja kypsennä muutama minuutti.

7. Sekoita kananmunat.

Tee riisin keskelle kuoppa, kaada kananmunat siihen ja kypsennä pari minuuttia.

Sekoita munat riisin sekaan.

Lisää tarvittaessa suolaa.

8. Tarjoa riisi pienissä kulhoissa ja kata pöytään myös syömäpuikot.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tiiuzca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g31g224kcal0.3g0.3g24.6g0g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g461g1705kcal40.1g350.1g17g18.4g
Kananmuna kuoreton 225g321kcal28.2g0.7g23.1g0g
Herne tuore, n.30kpl sisältää 100g hernettä307g237kcal20.6g49.4g1.2g0g
Inkivääri, tuore, silputtu21g16kcal0.4g3.6g0.2g0.4g
Suola, annos 3g46g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 8.2g8.9kcal0.6g1.3g0g0.2g
Kiinankaali 410g82kcal6.4g9.2g1.2g3.7g
Sipuli (kuorittu)102g28kcal1.3g4.9g0.2g1.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl31g276kcal0g0g30.7g0g
Soijakastike31g18kcal1.6g2.9g0g0g
Kanaliemi laimennettu 307g30kcal0.8g1.3g2.4g0.1g
Katkarapu 512g350kcal73.9g0g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6593kcal348.4g847.4g212.4g49g
Valittu annoskoko2500g3297kcal174.2g423.7g106.2g24.5g
Annoskoko puolitettuna1250g1648kcal87.1g211.9g53.1g12.3g
Arvot/100g100g132kcal7g16.9g4.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305943