Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g1149g115kcal6.9g16.1g1.1g8g
Sokeri 195g793kcal0g195.1g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L689g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 345g114kcal0g1.7g0g0g
Suola, annos 3g5.7g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g5.7g2.3kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 18g20kcal1.5g3g0.1g0.4g
Tilli, tuore 92g28kcal3.4g0.8g0.7g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2143kcal23.6g433.4g3.8g20.6g
Valittu annoskoko2500g1072kcal11.8g216.7g1.9g10.3g
Annoskoko puolitettuna1250g536kcal5.9g108.4g1g5.2g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108