Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 1500g1625kcal118.5g244.5g9g31.5g
Hunaja400g1340kcal4g328g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore300g75kcal0g27g0g0.3g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g300g2700kcal0g0g300g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11479kcal245g1199g618g63.6g
Valittu annoskoko2500g5740kcal122.5g599.5g309g31.8g
Annoskoko puolitettuna1250g2870kcal61.3g299.8g154.5g15.9g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384