Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g792g357kcal0g75.3g0g1.6g
Siirappi, tumma333g1065kcal0.3g246.3g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g238g727kcal28.3g144.8g3.8g39.9g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g444g1287kcal44.4g252.9g10.2g88.7g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g571g1769kcal97g308.1g16.5g74.2g
Vehnäjauho, sunnuntai111g388kcal13.3g78.8g2.3g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11185kcal366.6g2212.4g65.6g415.4g
Valittu annoskoko2500g5593kcal183.3g1106.2g32.8g207.7g
Annoskoko puolitettuna1250g2796kcal91.7g553.1g16.4g103.9g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446