Gruusialainen kaalilaatikko

Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2655 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1271g268kcal15.3g43.2g2.5g26.7g
Sipuli 75g23kcal0.9g3.6g0.2g1.3g
Valkosipuli 19g20kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Maustekurkku sokerisuolattu 141g28kcal1g4.2g0.1g2.5g
Tomaattipyree, Pirkka94g77kcal3.2g17.9g0.9g0.9g
Paprikajauhe 2.8g9kcal0.4g0.5g0.4g1.1g
Mustapippuri 1.9g5.3kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 377g834kcal65.9g0g64g0g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g47g132kcal14.1g0.5g8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g141g40kcal0.8g8.4g0.3g3.5g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g141g170kcal4.7g6.8g14.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3212kcal216g177.8g181.4g73.8g
Valittu annoskoko2500g1606kcal108g88.9g90.7g36.9g
Annoskoko puolitettuna1250g803kcal54g44.5g45.4g18.5g
Arvot/100g100g64kcal4.3g3.6g3.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316493