Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr583g711kcal118.3g0g26.2g0g
Sipuli (kuorittu)292g79kcal3.8g14g0.6g5g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)29g82kcal2.7g5.2g5.5g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 1325g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 133g722kcal1.2g0.7g80.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 86g296kcal8.8g60.3g1g3g
Sinappi, mieto, meira 125g27g44kcal1.1g5.8g1.9g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)27g21kcal0.4g5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3909kcal272.6g182g232g16.2g
Valittu annoskoko2500g1954kcal136.3g91g116g8.1g
Annoskoko puolitettuna1250g977kcal68.2g45.5g58g4.1g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869