Jauhelihapasta kalkkunasta ja kesäkurpitsasta

Pese ja leikkaa suuren kesäkurpitsan päätykovat pois.

Suikaloi pituussuunnassa omenankuorintaveitsellä nauhapastan paksuiseksi koko kurpitsa.

Puolita kaikki pestyt kirsikkatomaatit (1/2 rasiaa), silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

Laita pannulle öljy, kuumenna se ja paista siinä kalkkunanjauheliha.

Lisää sipulit ja tomaattipyree.

Lisää mausteet, suola, tomaatit ja ketsuppi kun sipulitkin ovat kypsyneet ja viimeiseksi kesäkurpitsaviipaleet.

Paista vielä muutama minuutti kunnes kesäkurpitsasuikaleet ovat pehmeitä ja taipuvaisia.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Mei
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 903g163kcal5.1g22.6g3.6g6.3g
Kirsikkatomaatti, 50g282g57kcal1.7g10.7g0.8g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g79g59kcal3.6g10.2g0.2g0g
Kalkkunan Jauheliha (Kariniemi), annos 400g903g1256kcal171.6g0g63.2g0g
Heinz ketsuppi41g42kcal0.4g9.7g0g0g
Suola, annos 3g6.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Pizzamauste, 46 g purkki (Santa maria), annos 2g4.5g17kcal0.6g2.8g0.3g0g
Basilika, kuivattu 4.5g12kcal0.7g0.9g0.2g1.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g23g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Sipuli, kokonainen 50g226g61kcal2.9g10.8g0.5g1.6g
Rypsiöljy 23g200kcal0g0g22.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3800kcal377.8g146.2g183.2g22.8g
Valittu annoskoko2500g1900kcal188.9g73.1g91.6g11.4g
Annoskoko puolitettuna1250g950kcal94.5g36.6g45.8g5.7g
Arvot/100g100g76kcal7.6g2.9g3.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325696