Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g25g140kcal0.3g0.3g15.2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g12kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 38g131kcal3.9g26.6g0.5g1.3g
Mustapippuri 2.5g7.1kcal0.3g1g0.1g0.7g
Tomaattimurska 1902g559kcal10.7g100.8g3.8g36.1g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g254g152kcal2.3g13.2g10.1g0.8g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 10g7.1kcal0.1g1.1g0.1g0.4g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 2.5g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi254g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2016kcal37g289.8g59.8g79g
Valittu annoskoko2500g1008kcal18.5g144.9g29.9g39.5g
Annoskoko puolitettuna1250g504kcal9.3g72.5g15g19.8g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343928