Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g1191g738kcal39.3g94g21.4g6g
Kaurahiutaleita(lidl)318g1111kcal44.4g177.8g21.9g31.7g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g556g233kcal54.4g2.2g0.6g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g7.9g30kcal0g7.5g0g0g
Vesi397g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g16g49kcal1.7g9.5g1.1g4.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g16g58kcal0.6g12.6g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4439kcal280.8g607.2g91.2g84.2g
Valittu annoskoko2500g2220kcal140.4g303.6g45.6g42.1g
Annoskoko puolitettuna1250g1110kcal70.2g151.8g22.8g21.1g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601