Borssikeitto

Raasta juurekset raasteeksi.

Lisää raasteet ja vesi kattilaan.

Kuumena kiehumispisteeseen.

Lisää kasvisliemikuutiot ja tomaattipyree.

Lisää maustepippureita ja laakerinlehti (ja rosmariinia ja timjamia).

Anna hautua kannen alla kypsäksi.

Lisää lopuksi 1 rkl etikkaa.

Tarkista maku (lisää suolaa).

Keittoa tulee noin 9 litraa.

Sopii hyvin pakastettavaksi.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 8619 grammaa

Helluri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Etikkapunajuuri 220g79kcal2.2g14.8g0.4g4g
Sipuli 131g40kcal1.6g6.3g0.3g2.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g102g28kcal0.6g6g0.2g2.5g
Tomaattisose tomaattipyree 41g31kcal1.8g5.2g0.1g0.4g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g28g60kcal3.8g6g2.3g0g
Vesi1450g0kcal0g0g0g0g
Punakaali 464g121kcal7.2g16.2g0.9g8.8g
Suolakurkku, makeuttamaton (Felix)58g8.7kcal0.3g1.7g0.1g0.4g
Soijakastike 5.2g3.1kcal0.3g0.5g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g740kcal35.6g113.6g8.6g36.6g
Valittu annoskoko2500g370kcal17.8g56.8g4.3g18.3g
Annoskoko puolitettuna1250g185kcal8.9g28.4g2.2g9.2g
Arvot/100g100g15kcal0.7g2.3g0.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=362910