Kanalasagne

1. Ruskista suikaleet, samalla uuni esilämpiämään 180 celsiuksen paikkeille.

- Kanan saatuaan värinsä heitä silpottu sipuli pariksi minuutiksi paistumaan.

2. Sipulin paistuttua heitä seuraan valkosipulin kynnet pilkottuna tai puristettuna ja rohkea hyppysellinen kuminaa (= ruokalusikallinen+)

3. Salsa puoli purkkia (1,5dl?).

Laske hieman lämpöä ja anna salsan nesteiden haihtua.

4. Laske levynlämpö matalaksi ja lisää pinaatti, ¾ koskenlaskijaa, ja loraus kermaa.

Sekoita ja anna porista.

5. Hiero voita valitsemasi uuniastian pohjalle sekä reunoille.

Olettaen että astia ei ole täydellisen kokoinen, revi ja asettele tortillat jotta ne peittävät koko pohjan.

(Vielä reilu ravistus creolea.)

6. Levitä lihaseos pannulta tortillojen päälle.

Toistaen edellisistä vaihettä peittele liha toisella tortilla kerroksella.

7. Lisää reilulla kädellä juustoraasteita tortillakerroksen päälle, ripotellen väliin muutaman jalopenon.

8. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja aseta esilämmitettyyn (180 astetta) uuniin.

Anna istua n. 10-15 minuuttia jotta juusto sulaa kokonaan.

9. Poista folio mutta pidä vuoka uunissa. 5-10min ilman folioa ja juusto saa kauniin rusketuksen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 416 grammaa

Kewnoe
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanasuikale, 100g, paistettu752g978kcal135.4g16.5g45.9g0g
Hopeasipuli raaka (Pirkka), annos 100g150g45kcal2g7.2g0.3g2.6g
Salsa medium (Rainbow)150g38kcal1.7g6.5g0.3g2.3g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.5g0.1g0.3g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g301g842kcal57.2g0.1g66.2g0g
Pakastepinaatti (Pirkka) 150g226g32kcal4.3g0.9g1.1g0g
Jalapeno (Pirkka), annos 190g30g6.9kcal0.2g1g0.3g0g
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g301g1083kcal84.2g6g81.2g0g
Kumina mauste (Mausteet), annos 2g3g11kcal0.5g1.3g0.7g0.3g
Tortilla täyttämätön481g1444kcal38.5g245.5g33.7g13g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)90g77kcal0.9g3.2g6.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9145kcal652.2g581.4g472.2g37g
Valittu annoskoko2500g4573kcal326.1g290.7g236.1g18.5g
Annoskoko puolitettuna1250g2286kcal163.1g145.4g118.1g9.3g
Arvot/100g100g183kcal13g11.6g9.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=371666