Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen44g316kcal0.4g0.4g35.1g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 509g117kcal9.2g12.2g1g10.7g
Lehtikaali 160g64kcal5.5g6.5g1g3.2g
Kesäkurpitsa zucchini 655g118kcal3.7g16.4g2.6g4.6g
Valkosipuli 6.8g7.3kcal0.5g1.1g0g0.1g
Vesi901g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g225g135kcal2g11.7g9g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1514kcal42.6g96.6g97.4g38.6g
Valittu annoskoko2500g757kcal21.3g48.3g48.7g19.3g
Annoskoko puolitettuna1250g378kcal10.7g24.2g24.4g9.7g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612