Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu1020g1285kcal112.1g3.1g91.8g0g
Voi 375g2719kcal4.5g1.5g304.7g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g750g3838kcal66.7g218.9g299.9g44.2g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g112g450kcal0g111.3g0g0g
Hasselpähkinä 244g1569kcal34.4g8.3g148.6g42.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g19721kcal435.4g686.2g1690g173.6g
Valittu annoskoko2500g9860kcal217.7g343.1g845g86.8g
Annoskoko puolitettuna1250g4930kcal108.9g171.6g422.5g43.4g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363