Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 455g151kcal2.9g25.7g0.9g11.8g
Parsakaali, keitetty, suolaa 227g79kcal10.4g4.4g0.7g5.6g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 341g81kcal6.1g7.4g1g7.8g
Sipuli (kuorittu)171g46kcal2.2g8.2g0.3g2.9g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 227g49kcal1.5g6.8g1.1g1.9g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g227g46kcal1.4g8.6g0.7g3.2g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl455g386kcal6.4g20g31.8g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g171g477kcal32.4g0.1g37.5g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]227g750kcal61.4g0g54.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4131kcal249.4g162.4g257g66.4g
Valittu annoskoko2500g2066kcal124.7g81.2g128.5g33.2g
Annoskoko puolitettuna1250g1033kcal62.4g40.6g64.3g16.6g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758