Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 1480g13090kcal0g0g1480.3g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g636g827kcal83.3g1.9g52.8g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl110g155kcal5.2g10.1g10.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton110g23kcal0.3g1.8g0g0.1g
Valkoviinietikka (Rajamäen)110g22kcal0g7.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 55g1.4kcal0.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g28236kcal178.2g41.8g3087g0.2g
Valittu annoskoko2500g14118kcal89.1g20.9g1543.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna1250g7059kcal44.6g10.5g771.8g0.1g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485