Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75334g2273kcal3.3g3.3g250.7g0g
Sokeri 485g1967kcal0g484.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 568g1950kcal57.9g397.7g6.8g19.9g
Leivinjauhe 17g29kcal0.9g6.3g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g27g107kcal0g26.5g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g284g153kcal25.6g11.9g0.6g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g334g401kcal10g13.7g33.4g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 435g168kcal0.7g35.5g0.4g6.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g17g61kcal0.6g13.3g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g14217kcal198g1984.6g585g53g
Valittu annoskoko2500g7109kcal99g992.3g292.5g26.5g
Annoskoko puolitettuna1250g3554kcal49.5g496.2g146.3g13.3g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388072