Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 857g1308kcal165.4g0g72g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl286g857kcal24.3g154.2g12.9g6.3g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl25g223kcal0g0g24.8g0g
Jäävuorisalaatti, rapea190g19kcal2.1g1.5g0.4g2.3g
Tomaatti 476g108kcal2.7g16.4g1.4g6.7g
Juustoraaste emmental punaleima286g1114kcal82.8g0g85.7g0g
Sipuli (kuorittu)95g26kcal1.2g4.6g0.2g1.6g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g190g80kcal3g17.1g1g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore95g24kcal0g8.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g7518kcal563g404.8g396.8g34g
Valittu annoskoko2500g3759kcal281.5g202.4g198.4g17g
Annoskoko puolitettuna1250g1879kcal140.8g101.2g99.2g8.5g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760