Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1438g304kcal17.3g48.9g2.9g30.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g108g30kcal0.6g6.4g0.2g2.7g
Puuroriisi69g242kcal4.1g52.5g1.2g1.6g
Sipuli (kuorittu)252g68kcal3.3g12.1g0.5g4.3g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 575g1309kcal109.3g0g97.8g0g
Siirappi 58g174kcal0.1g42.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4252kcal269.4g325g205.2g77.6g
Valittu annoskoko2500g2126kcal134.7g162.5g102.6g38.8g
Annoskoko puolitettuna1250g1063kcal67.4g81.3g51.3g19.4g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318