Rapukeitto

3-4 annosta

Valmistusaineet
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 punainen paprika
1-2 punaista chiliä
1 rasia (200 g) Valio Viola rapu tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora kevyt & paksu ruokakermaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kivennäisvettä
purjoa

Koristeluun
katkarapuja
purjoa tai kesäsipulia

Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.

Paloittele paprika.

Halkaise chili(t).

Poista siemenet.

Laita tuorejuusto, ruokakerma, paprika, chili, hunaja, suola ja mustapippuri kattilaan.

Soseuta kylmät ainekset sauvasekoittimella.

Kuumenna keitto.

Mausta sitruunamehulla.

Tarkista maku.

Jos kaipaat vielä lisää tulisuutta, lisää ripaus cayannepippuria.

Lisää kivennäisvesi, valutetut katkaravut ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo keittoon.

Kuumenna, älä enää keitä.

Koristele katkaravuilla, purjolla tai kesäsipulilla.

Tarjoa patongin kanssa.

VINKKI

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti.

Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi.

Chilin voit halutessasi jättää myös kokonaan pois.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkaravut393g393kcal90.4g0g3.5g0g
Rapu tuorejuusto viola (Valio), annos 25g437g1135kcal27.5g16.2g109.2g0g
Kevyt ja paksu 4%, ruokakerma (Flora)546g300kcal103.7g21.8g21.8g3.3g
Sitruunamehu (Limmi)49g12kcal0.1g0.9g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L218g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen611g157kcal5.5g28.1g2.4g12.2g
Chili paprika punainen33g13kcal0.7g2.9g0g0g
Purjosipuli 197g45kcal3.6g4.7g0.4g4.1g
Juokseva hunaja 250g16g52kcal0.2g12.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4216kcal463.4g174.8g274.6g39.2g
Valittu annoskoko2500g2108kcal231.7g87.4g137.3g19.6g
Annoskoko puolitettuna1250g1054kcal115.9g43.7g68.7g9.8g
Arvot/100g100g84kcal9.3g3.5g5.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408809