Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g1264g4056kcal125.1g803.6g37.9g98.6g
Pellavansiemen kokonainen 117g593kcal23.2g1.2g49.2g31g
Cashewpähkinä 163g933kcal32.5g30.5g75.3g5.7g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g18g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)722g231kcal23.8g32.5g0g0g
Puolukkahillo 208g285kcal0.4g67.9g0.4g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12196kcal410g1871.4g325.6g275g
Valittu annoskoko2500g6098kcal205g935.7g162.8g137.5g
Annoskoko puolitettuna1250g3049kcal102.5g467.9g81.4g68.8g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141