Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g113g360kcal25.9g59.6g1.7g0g
Mung-papu, gogreen113g390kcal27g70.4g1.2g18.3g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g113g360kcal25.9g58.5g1.7g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g321g395kcal9.6g83.5g2.6g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g321g170kcal18.3g17g3.2g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g362g98kcal4.7g17.4g0.7g6.1g
Paprika, punainen482g124kcal4.3g22.2g1.9g9.6g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g32g6.4kcal0g2.1g0g0g
Ruokosokeri16g66kcal0g16.1g0g0g
Oliiviöljy 48g426kcal0g0g48.2g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g72g18kcal0.3g6.1g0.1g0.3g
Valkosipuli 13g14kcal1g2.1g0.1g0.3g
Inkivääri, tuore, silputtu13g10kcal0.2g2.3g0.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 482g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4875kcal234.4g714.6g123g69.8g
Valittu annoskoko2500g2438kcal117.2g357.3g61.5g34.9g
Annoskoko puolitettuna1250g1219kcal58.6g178.7g30.8g17.5g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060