Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 1.8g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g265g504kcal6.4g10.6g50.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 530g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)32g95kcal2.9g3.2g7.6g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka141g116kcal4.8g26.9g1.4g1.4g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 88g38kcal3g4.2g0.9g0g
Valkoviini makea 212g205kcal0.7g12.7g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 707g1565kcal123.7g0g120.1g0g
Persilja 3.5g1kcal0g0g0g0.3g
Porkkana 247g81kcal1.5g13.8g0.5g6.3g
Lehtiselleri 53g6.7kcal0.6g0.6g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)141g38kcal1.8g6.8g0.3g2.4g
Oliiviöljy 25g219kcal0g0g24.7g0g
Voi 53g384kcal0.6g0.2g43.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6514kcal292.4g159.4g498.2g23g
Valittu annoskoko2500g3257kcal146.2g79.7g249.1g11.5g
Annoskoko puolitettuna1250g1629kcal73.1g39.9g124.6g5.8g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=62165