Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g570g342kcal8.5g74.1g0.6g5.1g
Vesi768g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste198g50kcal1.8g9.5g0.6g5.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.4g7.7kcal0.6g1.2g0g0.1g
Rypsiöljy rainbow5.9g54kcal0g0g5.9g0g
Sipuli, kokonainen 50g50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.4g
Sokeri5g20kcal0g5g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g595g208kcal5.9g38.7g3g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 74g206kcal1.5g2.2g20.8g0g
Jauheliha, sika-nauta 227g502kcal39.6g0g38.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2804kcal117.2g266.2g139g22.6g
Valittu annoskoko2500g1402kcal58.6g133.1g69.5g11.3g
Annoskoko puolitettuna1250g701kcal29.3g66.6g34.8g5.7g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188