Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1167g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g233g350kcal42g0g21g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr26g72kcal2.1g2.4g6.2g0.4g
Parsakaali brokkoli 175g61kcal8.1g3.4g0.5g4.4g
Purjosipuli 70g16kcal1.3g1.7g0.1g1.5g
Juuriselleri 12g3.7kcal0.1g0.5g0g0.4g
Palsternakka 58g37kcal0.3g6.9g0.2g2.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g759g212kcal4.6g45.1g1.5g19g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1505kcal117g120g59g56.6g
Valittu annoskoko2500g753kcal58.5g60g29.5g28.3g
Annoskoko puolitettuna1250g376kcal29.3g30g14.8g14.2g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551