Lohinen ruis-riisirisotto

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

Lisää ruis-riisisekoitus ja keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Riisin kiehuessa kuori punasipuli ja omena.

Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa myös graavilohi pieniksi paloiksi.

Revi rucolan lehdet pienemmiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuumenna sipulia, omenaa ja herneitä.

Mausta kalamausteella.

Sekoita kuumaan ruis-riisisekoitukseen kasvisseos, lisää sekaan kala ja rucola.

Mausta sitruunamehulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Naanu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton39g8.3kcal0.1g0.6g0g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g315g167kcal17.9g16.7g3.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7.9g71kcal0g0g7.9g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g47g7.1kcal0.5g0.9g0.1g0.7g
Graavilohi, maustettu, annos 50g236g436kcal32.3g4.5g32.1g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 236g105kcal0.4g22.2g0.2g4.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g31g8.5kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Riisi & ruis (Risella)472g1604kcal42.5g334.9g9g37.7g
Kasvisliemi kuutio vähärasvainen Maggi16g30kcal0.5g4.2g1.3g0g
Vesi1101g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4874kcal189.2g771g107.6g86.2g
Valittu annoskoko2500g2437kcal94.6g385.5g53.8g43.1g
Annoskoko puolitettuna1250g1218kcal47.3g192.8g26.9g21.6g
Arvot/100g100g98kcal3.8g15.4g2.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66201