Katkaraputomaattikeitto

Ota katkaravut sulamaan lävikköön.

Kuutioi iso sipuli ja pilko kaksi isoa valkosipulin kynttä (ei liian pieniksi, tässä keitossa on hyvä olla sattumia).

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja tiristele sipulia ja valkosipulia, muttei täysin pehmeäksi asti.

Lisää purkki paseerattua tomaattia (mitä kalliimpaa, sitä parempilaatuista) sekä tarpeelliseksi katsomasi määrä vettä riippuen siitä kuinka juoksevaa keitosta haluat.

Anna kiehua hetken, lisää pieni purkki kookosmaitoa, ainakin Wok'n Roll merkkistä saa 165g purkeissa.

Mausta reilusti mustapippurilla ja makusi mukaan suolalla.

Sammuta levy ja kun keitto ei enää kiehu, lisää katkaravut sekaan.

Katkarapuja ei kannata keittää, lämmittää vain, menevät muuten sitkeiksi.

Tässä vaiheessa voit vielä maustaa tuoreella korianterilla, sillä saa nättiä väriäkin mukaan.

Näköjään en osaa lisätä sitä korianteria tuonne ohjeisiin enää jostain syystä...

Enivei, tässä on oikein hyvä keitto, yllätyin itsekin kuinka hyvää oli. Katkarapuja lisäämällä saa kunnolla protskua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 765 grammaa

Kinkama
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemikuutio, Knorr16g46kcal1.3g1.6g3.9g0.3g
Kookosmaito, Wok´n Roll 400g539g944kcal8.1g13.5g94.4g0g
Mutti paseerattu tomaatti1209g387kcal20.6g55.6g1.2g0g
Valkosipuli 26g28kcal2.1g4.3g0.2g0.5g
Ruokaöljy keskiarvo 23g202kcal0g0g22.9g0g
Sipuli 98g30kcal1.2g4.7g0.2g1.7g
Katkarapuja liemessä 170g (Pirkka)588g441kcal105.9g2.9g5.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4155kcal278.4g165.2g257.4g5g
Valittu annoskoko2500g2078kcal139.2g82.6g128.7g2.5g
Annoskoko puolitettuna1250g1039kcal69.6g41.3g64.4g1.3g
Arvot/100g100g83kcal5.6g3.3g5.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73513