Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 455g212kcal2.3g38.2g0.9g8.6g
Vispikerma Flora 20%569g1251kcal17.1g28.4g113.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g36kcal0g9g0g0g
Sokeri 290g1177kcal0g289.7g0g0g
Valkuainen (100g)114g48kcal11.1g1.7g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen228g75kcal7.5g11.1g0g0g
Leivinjauhe 23g40kcal1.2g8.6g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 222g761kcal22.6g155.3g2.7g7.8g
Keltuainen, 20g, annos 20g114g73kcal4g0.2g28.4g0g
Sokeri 193g785kcal0g193.2g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen284g2047kcal0g0g227.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g13011kcal131.6g1470.8g746.6g33g
Valittu annoskoko2500g6505kcal65.8g735.4g373.3g16.5g
Annoskoko puolitettuna1250g3253kcal32.9g367.7g186.7g8.3g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147