Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)227g61kcal3g10.9g0.5g3.9g
Valkosipuli 23g25kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g76g245kcal7.6g56.8g1.7g8.3g
Linssi-punainen (raaka)108g327kcal26.9g53.8g1.1g9.7g
Juuriselleri 153g48kcal1.9g7g0.3g4.7g
Palsternakka 171g109kcal0.9g20.2g0.7g7.7g
Oliiviöljy 23g201kcal0g0g22.7g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g227g64kcal1.4g13.5g0.5g5.7g
Valkokaali keräkaali 568g158kcal6.8g23.1g1.1g11.9g
Lihaliemi laimennettu 152g29kcal0g4.5g0.9g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 15g44kcal1.7g2.3g3.2g0.1g
Vesi758g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2620kcal104g391.6g65.6g105g
Valittu annoskoko2500g1310kcal52g195.8g32.8g52.5g
Annoskoko puolitettuna1250g655kcal26g97.9g16.4g26.3g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251