Kesäkurpitsalasagne

Leikkaa kesäkurpitsat ohuisi pitkiksi viipaleiksi.

Levitä ne leivinpaperille, ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä hetki.

Kuutio tomaatit, lisää mukaan reilusti basilikaa ja murskaa vaikka kauhalla astiassa.

Valmista juustokastike.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, älä anna palaa.

Lisää maitoa hyvin vispilöiden.

Kun kastike on sakeaa, ota se pois liedeltä ja lisää juustoraasteesta puolet, suolaa ja ripaus muskottipähkinää.

Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, parmesanjuustoa ja juustokastiketta.

Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.

Laita loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Kaizu27
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1057g191kcal5.9g26.4g4.2g7.4g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g159g544kcal19.3g106.4g1.3g12.2g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 529g226kcal17.9g25.4g5.3g0g
Oivariini pehmeästi levittyvä, 6g26g180kcal0.3g0.3g19.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 32g109kcal3.2g22.2g0.4g1.1g
Juustoraaste Arla Magre 17%159g444kcal46g4g27g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g529g107kcal3.2g20.1g1.6g7.4g
Parmesaani raaste, Somerfield11g41kcal3.5g0g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3682kcal198.6g409.6g125.2g56.2g
Valittu annoskoko2500g1841kcal99.3g204.8g62.6g28.1g
Annoskoko puolitettuna1250g921kcal49.7g102.4g31.3g14.1g
Arvot/100g100g74kcal4g8.2g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=80107