Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot157g456kcal22g1.6g40.9g0g
Sipuli (kuorittu)299g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g150g45kcal1.5g6g0.4g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa898g1258kcal247.9g0g22.5g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 225g876kcal4.8g4.9g94.3g0g
Crowmoor siideri749g299kcal0g29.2g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)23g162kcal0g0g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6351kcal560.2g112.2g353.4g10.2g
Valittu annoskoko2500g3176kcal280.1g56.1g176.7g5.1g
Annoskoko puolitettuna1250g1588kcal140.1g28.1g88.4g2.6g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542