Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 414g445kcal34.9g57.9g1.4g29g
Herne 331g228kcal16.8g31g1.3g10.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g248g67kcal3.2g11.9g0.5g4.2g
Omena, keskikokoinen 200g621g211kcal1.2g44.1g1.9g11.2g
Oliiviöljy 83g732kcal0g0g82.8g0g
Viinietikka 62g13kcal0g0.3g0g0g
Valkosipuli 17g18kcal1.3g2.7g0.1g0.3g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g104g593kcal18.3g24.2g51.3g12.2g
Peruna, keskikokoinen 60g621g373kcal9.3g80.7g0.6g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5360kcal170g505.6g279.8g145.6g
Valittu annoskoko2500g2680kcal85g252.8g139.9g72.8g
Annoskoko puolitettuna1250g1340kcal42.5g126.4g70g36.4g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204