Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 61g439kcal0.7g0.2g49.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen726g240kcal24g35.6g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1102g3856kcal132.2g782.2g23.1g33.1g
Hiiva, 50g121g74kcal15.9g1.3g0.5g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g242g140kcal21.8g12.1g0.5g0g
Suola, annos 3g6.1g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]242g339kcal33.9g33.9g8.2g116.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10176kcal457g1730.6g163g298.6g
Valittu annoskoko2500g5088kcal228.5g865.3g81.5g149.3g
Annoskoko puolitettuna1250g2544kcal114.3g432.7g40.8g74.7g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427