Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 710g205kcal7.1g32.7g2.1g12.8g
Selleri, annos 50g284g40kcal2.8g8.5g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g710g199kcal4.3g42.3g1.4g17.8g
Sipuli (kuorittu)213g58kcal2.8g10.2g0.4g3.6g
Kuohukerma,valio,2dl284g966kcal5.7g8.5g99.4g0g
Juustoraaste emmental punaleima284g1108kcal82.4g0g85.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai14g50kcal1.7g10.1g0.3g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5249kcal213.6g224.6g377.6g69.2g
Valittu annoskoko2500g2625kcal106.8g112.3g188.8g34.6g
Annoskoko puolitettuna1250g1312kcal53.4g56.2g94.4g17.3g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465