Teeripata

Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.

Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.

Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.

Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.

Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.

Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.

Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.

Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.

Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.

(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.

Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 345 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr725g884kcal147.1g0g32.6g0g
Pekoni rasvainen 254g954kcal30.4g0g93.8g0g
Sipuli 272g82kcal3.4g13g0.5g4.6g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 73g201kcal1.4g2.2g20.3g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g91g27kcal0.9g3.6g0.3g0g
Papu valkoinen, keitetty 181g195kcal15.3g25.4g0.6g12.7g
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g906g254kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5193kcal397g88.4g296.2g34.6g
Valittu annoskoko2500g2596kcal198.5g44.2g148.1g17.3g
Annoskoko puolitettuna1250g1298kcal99.3g22.1g74.1g8.7g
Arvot/100g100g104kcal7.9g1.8g5.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94771