Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g77g261kcal5.8g55.9g1.6g2.3g
Vesi, vesijohtovesi 450g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g4.5g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 900g346kcal9g62.1g1.8g22.5g
Sipuli (kuorittu)135g37kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g360g612kcal72g0g36g0g
Basilika, tuore 12g3.2kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Lihaliemikuutio Maggi10g28kcal0.9g0.7g2.3g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g450g180kcal22.5g22.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 99g141kcal12.4g0.3g10.2g0g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5004g3240kcal250.6g298.8g104.8g57g
Valittu annoskoko2502g1620kcal125.3g149.4g52.4g28.5g
Annoskoko puolitettuna1251g810kcal62.7g74.7g26.2g14.3g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387531