Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 42g45kcal3.5g5.8g0.1g2.9g
Herne 33g23kcal1.7g3.1g0.1g1g
Punasipuli, kuorittu, 100g25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Omena, keskikokoinen 200g62g21kcal0.1g4.4g0.2g1.1g
Oliiviöljy 8.3g74kcal0g0g8.3g0g
Viinietikka 6.2g1.3kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g10g60kcal1.8g2.4g5.2g1.2g
Peruna, keskikokoinen 60g62g37kcal0.9g8.1g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana503g539kcal16.8g50.6g28g14.4g
Valittu annoskoko251g269kcal8.4g25.3g14g7.2g
Annoskoko puolitettuna126g135kcal4.2g12.7g7g3.6g
Arvot/100g100g107kcal3.3g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204