Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 47g18kcal0.5g3.2g0.1g1.2g
Valkokaali keräkaali 31g8.7kcal0.4g1.3g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g22g6.1kcal0.1g1.3g0g0.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Kasvisliemikuutio, Knorr1.6g4.4kcal0.1g0.1g0.4g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana503g88kcal2.8g14.2g1.4g5.6g
Valittu annoskoko252g44kcal1.4g7.1g0.7g2.8g
Annoskoko puolitettuna126g22kcal0.7g3.6g0.4g1.4g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337