Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1000g330kcal33g49g0g0g
Vesi240g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g250g200kcal3.8g16.8g12.5g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 900g685kcal16.9g139.5g1.8g9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5032g2495kcal110.6g422.2g29g22g
Valittu annoskoko2516g1248kcal55.3g211.1g14.5g11g
Annoskoko puolitettuna1258g624kcal27.7g105.6g7.3g5.5g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324