Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr588g717kcal119.3g0g26.4g0g
Sipuli (kuorittu)294g79kcal3.8g14.1g0.6g5g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)29g82kcal2.8g5.3g5.6g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 1336g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 134g728kcal1.2g0.7g81.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 87g298kcal8.8g60.8g1g3g
Sinappi, mieto, meira 125g27g45kcal1.1g5.9g1.9g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)27g21kcal0.4g5.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5040g3940kcal274.8g183.8g233.8g16.2g
Valittu annoskoko2520g1970kcal137.4g91.9g116.9g8.1g
Annoskoko puolitettuna1260g985kcal68.7g46g58.5g4.1g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869