Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt599g275kcal19.2g28.7g9g0g
Hiiva, 50g60g37kcal7.8g0.7g0.2g0g
Sokeri 168g680kcal0g167.4g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g12g37kcal1.3g7.2g0.8g3.4g
Kananmuna 50g(kpl)60g75kcal6.6g0.2g5.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1317g4518kcal134.2g921.8g15.8g46.1g
Voi 180g1303kcal2.1g0.7g146g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g120g383kcal20.4g55.1g9g21g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5040g14618kcal383.2g2363.6g372.4g141g
Valittu annoskoko2520g7309kcal191.6g1181.8g186.2g70.5g
Annoskoko puolitettuna1260g3654kcal95.8g590.9g93.1g35.3g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=224726