Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 294g1195kcal0g294.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 225g774kcal23g157.8g2.7g7.9g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%460g276kcal14.7g32.7g9.2g0g
Kananmuna kuoreton 506g722kcal63.3g1.5g51.9g0g
Korppujauho 173g632kcal18.1g129.2g1.8g9.1g
Manteli 161g992kcal38.7g10.6g87g11.6g
Leivinjauhe 23g40kcal1.2g8.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g37kcal0g9.1g0g0g
Kardemumma, annos 2g9g29kcal1g6.3g0.6g2.6g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen460g828kcal1.8g197.8g0.9g10.6g
Sokerivesikuorrutus 207g708kcal0g174.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5056g12463kcal323.6g2044g308.2g83.8g
Valittu annoskoko2528g6232kcal161.8g1022g154.1g41.9g
Annoskoko puolitettuna1264g3116kcal80.9g511g77.1g21g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160663