Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi995g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 70g230kcal5.7g44.9g1.4g6.3g
Kaurahiutale 80g298kcal11.5g45.3g5.8g8g
Perunamuusi348g277kcal5.6g42.1g9.4g2.8g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g22g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 24g97kcal0g23.8g0g0g
Rypsiöljy 90g792kcal0g0g89.5g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g557g1866kcal66.8g367.6g13.4g45.7g
Vehnäjauho puolikarkea 318g1092kcal32.4g222.8g3.8g11.1g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g20g63kcal2.6g12.1g0.5g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5056g9426kcal249.2g1517.2g247.6g152.6g
Valittu annoskoko2528g4713kcal124.6g758.6g123.8g76.3g
Annoskoko puolitettuna1264g2357kcal62.3g379.3g61.9g38.2g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941