Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g801g361kcal0g76.1g0g1.6g
Siirappi, tumma337g1077kcal0.3g249g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g240g736kcal28.6g146.4g3.8g40.4g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g449g1301kcal44.9g255.8g10.3g89.7g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g577g1788kcal98.1g311.5g16.7g75g
Vehnäjauho, sunnuntai112g393kcal13.5g79.6g2.4g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5056g11311kcal370.8g2236.8g66.4g420.2g
Valittu annoskoko2528g5655kcal185.4g1118.4g33.2g210.1g
Annoskoko puolitettuna1264g2828kcal92.7g559.2g16.6g105.1g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446