Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 23g5.1kcal0.4g0.5g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Juuriselleri 11g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Tomaattipyree, Pirkka7.9g6.5kcal0.3g1.5g0.1g0.1g
Vesi90g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.9g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste45g44kcal8.1g0g1.2g0g
Katkarapu pienet (pirkka)20g13kcal3g0g0.1g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)28g29kcal4.8g0.5g0.8g0g
Valkoviini kuiva 11g7.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana506g287kcal33.8g7.4g11.2g2.2g
Valittu annoskoko253g144kcal16.9g3.7g5.6g1.1g
Annoskoko puolitettuna127g72kcal8.5g1.9g2.8g0.6g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156